Monday, September 26, 2011

πέθανε - IX

"Έτσι, έτσι". Σήκωσε το ποτήρι με το ούζο, ήπιε μια γουλιά κι ένα μισολιωμένο παγάκι το στριφογύρισε στο στόμα... το κατάπιε. Η γλώσσα του πέρασε από το δόντι με το χαλασμένο σφράγισμα. Τα μάγουλα έκαναν κινήσεις και γκριμάτσες που έκανε εκείνη. Είχαν περάσει μήνες από τη μέρα που τη χώρισε με εκείνο το στεγνό ραβασάκι.
Έτσι, έτσι, ξανασκέφτηκε. Πλάκα πλάκα, το ούζο είναι μεγάλο παράθυρο. Εσωτερικό παράθυρο. Ή πόρτα. Όχι πόρτα, θα αρχίσουν να βγαίνουν τα φαντάσματα και οι σκελετοί και δεν μπορούσε να παλέψει ο δύσμοιρος.
Είσαι όμως μεγάλη καργιόλα. Ούτε μιαν απάντηση, ούτε ένα τηλέφωνο. Τόσο εύκολα λοιπόν με ξεπέρασες. Και τολμούσες να λες πως είμαι η ΜΕΓΑΛΗ σου αγάπη. Αει σιχτίρ.

Το ούζο έκανε το κεφάλι του να φεύγει ελαφρά από την κατακόρυφη ευθεία των κεφαλιών και τα μάτια του έκλειναν και άνοιγαν με ένα χαζό τικ. Και αυτή εκεί... κρυμένη στου ούζου τις αναθυμιάσεις. Αποφάσισε να την αγνοήσει και να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Σηκώθηκε με τα μάτια να χάνουν την οριζοντίωση και το κορμί να κολυμπάει, το πάνω μισό στις αναθυμιάσεις και το κάτω μισό εντελώς αλλού. Είπε μέσα του "γαμήσου" τρεις τέσσερις φορές σαν ξόρκι και κατάφερε να φτάσει στη βιβλιοθήκη. Σήκωσε τα χέρια και έπιασα το box.

"Α, ρε μάνα, ακόμα μια φορά σε σένα γυρνάω να με σώσεις. Χάνομαι μάνα, δεν πατώνω πουθενά και φοβάμαι. Σχεδόν χαίρομαι που πέθανες και δεν πρόλαβες να δεις τα χάλια μας."

Κατέβασε το box. Απόψε θα διάβαζε. Το ούζο τον είχε κάνει γενναίο, η απελπισία τον είχε κάνει ριψοκίνδυνο. Άλλωστε με τόσο ΔΝΤ τι να του πει και η συγχωρεμένη που θα τον ταράξει περισσότερο;

[επόμενο--->]


7 comments:

sstamoul said...

Αχ, μας δίνεις λίγο, σαν τη "δόση" μας, μας μεθάς και ... μας αφήνεις να περιμένουμε το επόμενο... ας είναι κι έτσι... μας αρέσει.

mamma said...

@ sstamoul

Α ρε Στέλλα, να 'σαι καλά. Φιλιά στα μούτρα σας.

Giorgia_is_coming_to_town said...

Και μου ειχε λειψει!!!!

Κούκος said...

Έπρεπε να καταρεύσει το σύμπαν για να ξεκολλήσεις από τα μέλια...
Κάλιο αργά...
Πολύ την ευχαριστήθηκα την επανεκκίνησή σου...
Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια...

Side21 said...

Αχ τα ουζάκια !!!
Αυτά πληρώνω τώρα ...

mamma said...

@Giorgia_is_coming_to_town

Γειά σου Γωγώ, παραλάβαμε κι άλλο κομμάτι, ζεστό ζεστό κατευθείαν από το φούρνο :)


@Κούκος

Μέσα στη μαυρίλα των καιρών σκέφτηκα να μην λείψει η δική μου μουτζούρα:)


@Side21

Σε λίγο θα μας βάλουν να πληρώσουμε και της μάνας μας το γάλα...

Μαίρη (Ginger) said...

Καλώς σε βρήκα,,,, πολύ-καλώς σε βρήκα, δηλαδή. Ειχα την γιαγιά-Αντιγόνη, τον Χριστόφορο... τους ξέρεις? Οχι! Χάνεις! Και τώρα έχω κι εσένα γιά "ταξιδάκια"

Χαίρομαι που υπάρχεις αλλά με τέτοια πέννα να τολμήσω να σου ζητήσω να γράφεις πιό συχνά....?

Σου καταθέτω εδώ την blog-o-αγάπη μου!