Thursday, January 5, 2012

ψωμί

Η κοπέλα που κρατάει τον Παναγιώτη έχει καταγωγή από Μαρόκο και υπηκοότητα Λιβάνου. Σήμερα γύρισα σπίτι και βρήκα να έχει φτιάξει ψωμί. Τη ρωτάω "Ναίμα, έφτιαξες ψωμί;" "Ναι" μου λέει. Μέχρι να της πω ευχαριστώ δεν τολμούσε να με κοιτάξει στα μάτια. Η πρωτοβουλία της αυτή την είχε αφήσει εκτεθειμένη σε μένα. Σχεδόν έβαλα τα κλάματα. Η Ναίμα είναι ένα κορίτσι τόσο αξιοπρεπές που για να κάνει την υπέρβαση και να εκθέσει τον εαυτόν της σε πιθανή δική μου δυσαρέσκεια ("ποιός σου είπε πως μπορείς να χρησιμοποιείς το φούρνο;" και άλλα τέτοια υποθέτω) σημαίνει πως μας αγαπάει. Πως είμαστε καλοί άνθρωποι. Πως της έχουμε φερθεί όπως θα θέλαμε να μας φερθεί (ότ)αν βρεθούμε στη θέση της.

8 comments:

Anonymous said...

:)

Ηταν ωραιο το ψωμί της;

Εφτιαξε εν ολιγοις ψωμι, εκει που τρώει ψωμί!

Ακουγεται πολυ γλυκο

Кроткая said...

ναι, αυτό σήμαίνει, αλήθεια

Τυπος Νυχτερινος said...

Όμορφο το όνομά της, (σημαίνει αυτόν που κατέχεται από αίσθημα πληρότητας), όπως κι η πράξη της.

Εύχομαι ο Νέος Χρόνος να σας χαρίσει σε όλους σας το ίδιο συναίσθημα πληρότητας και ευτυχίας.

Φιλιά κούκλα!

Giorgia_is_coming_to_town said...

Σας αγαπάει και όχι μόνο. Επιπλέον σας νοιώθει δικούς της ανθρώπους. Κι αυτό είναι σημαντικότερο από το να σας θεωρεί καλούς, πίστεψέ με. Στην ζωή παίρνουμε ό,τι δίνουμε, το πιστεύω αυτό. Ενδεχομένως όχι από τον άνθρωπο που το δώσαμε, αλλά από κάποιον άλλον. Οπότε μην σε απασχολεί το "(ότ)αν βρεθούμε στην θέση της". Γιατί αν θυμόμαστε τί πράξαμε σε κάθε θέση που βρεθήκαμε, αποκλείεται να χάσουμε τον δρόμο μας. Φιλιά πολλά!

Anonymous said...

καλή χρονιά σας,όμορφα συναισθήματα να έχετε πάντα :)

Side21 said...

Και μεις σας αγαπάμε !!!
Κι ας μη δοκιμάσαμε το ψωμί ...
Φιλιά σε όλους ... και στη Ναίμα !!!
Καλή βδομάδα ...

delfinoula said...

Να σου ζήσει η Ναΐμα...

Καλώς σε βρήκα!

Μαίρη (Ginger) said...

Kαλημέρα, επειδή εχω χρονια και ζαμάνια να περάσω απ το σπιτικό αυτό, εχω απορία. Τελικά ή μάνα πήγε στα καράβια? Να υποθέσω γι αυτο δεν ανήρτησε ούτε κουρτίνα τελευταία? Φιλιά, καλα να σαι